Nyheter

Jeg har så lenge jeg kan huske vært opptatt av kunst og det estetisk vakre. For meg var valget enkelt – jeg måtte gå mot kunsten. Jeg har også vokst opp med både min far, Pål Gjerstad, og min bestefar, Ivar Gjerstad, som er kunstnere.

Les mer

Mitt atelier, hvor er det?Det lille atelieret har jeg hjemme, et lite rom med dempet belysning. Det store atelieret, det er over alt. Det er ute i naturen, det er gatelangs – det er her jeg leter etter motiver, bakgrunner og detaljer, små og store flater – farger og teksturer – fugler og dyr. Jeg er alltid på jakt etter noe som kan brukes i historiene jeg vil fortelle. Alltid på jakt etter detaljer og bakgrunner Det er i mitt lille kontor jeg skaper mine fotocollager. Her har jeg datamaskin, digitale hjelpemidler og en velvoksen 12-fargers fotoskriver som kan mates med...

Les mer

Henrik Rasmussen er inspirert av japanske dreieteknikker, tradisjonell og skandinavisk design. Han dreier bruksgjenstandar i stentøy og porselen med fokus på funksjon og form.

Les mer

Ragnhild Wik (f. 1969) er en anerkjent keramiker og kunstner som er kjent for å lage unike keramiske kunstverk og bruksobjekter. Hennes arbeid bærer preg av en leken, ufullkommen og fryktløs tilnærming til materialene.

Les mer

Jeg har jobbet som billedkunstner siden 1997 og har maleri og grafikk som uttrykksform. Siden jeg bor bor og arbeider på Sørlandet og tilbringer mye tid i Ny-Hellesund, er det havet, uthavner, fiskevær og naust som har en sentral rolle i motivene mine. I motivene er det ofte natt, kveld eller den blå timen og husene skakke og falleferdige. Men husene kan også være et håp i mørke. For noen år tilbake laget jeg et hus til en venn som var kreftsyk. Bildet var svart som natta, men med et lite vindu med lys - lyset symboliserte håpet når alt føles mørkt. "Skumring" litografi -...

Les mer