Ny spennende billedkunstner - Henrik Gjerstad

Ny spennende billedkunstner - Henrik Gjerstad

 
Billedkunstner Henrik Gjerstad

Henrik Gjerstad (f. 1996) er født og oppvokst på Nøtterøy. Henrik er vokst opp i faren og bestefarens kunstatelier i Oslo og på Nøtterøy. Han inspireres av gatekunst og byer han besøker. Stilen er ekspresjonistisk og inkorporerer av og til tekst som en viktig del av det visuelle uttrykket.

Ved å kombinere ulike medier og teknikker – som oljemaling, akrylmaling, spray-maling og digital kunst – ønsker han å skape en egen stil og å ha et fremtidsrettet blikk på maleriets tekniske og formale potensialer. Maleriene er ofte bygget opp av elementer som kan minne om forvrengte geometriske figurer. Balanse i komposisjonen og fargesammensetning er sentrale deler av prosessen. Henrik lager også skulpturer og tegner abstrakte bygningskropper.

Henrik har en Master i kunst og arkitektur fra Det Kongelige Danske Kunstakadademi i København. Henrik er også utdannet ved Det Tekniske Universitetet i Delft, Nederland og Rhode Island School of Design i Providence, USA. I 2018-2019 arbeidet han for den verdensberømte kunstneren og arkitekten Rem Koolhaas, OMA, i New York og senere Jensen og Skodvin i Oslo. I 2020 vant han ANSA Juvenarte-prisen. I løpet av de siste årene har han utstilt verk i blant annet Oslo, København og New York. 

| Web | InstagramCV |

Se arbeidene hans her på Neo GalleriDGA by Henrik Gjerstad
Malerier av billedkunstner Henrik Gjerstad

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres