I atelieret hos billedkunstner Atle Østrem

I atelieret hos billedkunstner Atle Østrem

Etter 10 år i Oslo flyttet vi i sommer tilbake til Stavanger og hadde da anledning til å kjøpe et hus like utfor sentrum hvor jeg har tatt i bruk kjelleren til atelier.

Jeg trives veldig godt med å jobbe hjemmefra, da jeg alltid er en trappetur fra arbeid enten det er dag eller natt.

Her jobber jeg med store og små malerier. Som oftest i akryl blandet med tusj og blekk.

Min bakgrunn er fra graffiti og jeg bruker samme teknikk og fremgangsmåte på maleriene som i graffitien: Først tegner jeg opp motivet med blyant, deretter fargelegger jeg alle større flater med akryl, før jeg legger mindre detaljer på med tusj.

Til slutt legger jeg på sterke konturlinjer i sort blekk, som gir uttrykket mitt særpreg og gjør at maleriene kommer til live.

Jeg har brukt lang tid på å utvikle «min egen strek» og er inspirert av branding. Figurene skal være lett gjenkjennelige og jeg bruker repetisjon bevisst som virkemiddel for å forsterke gjenkjennelsesfaktoren.

I atelieret hos Atle Østrem
I tillegg jobber jeg også en del med tekst og liker å gjøre tittelen på et verk til en del av det visuelle uttrykket.

Nytt maleri av Atle Østrem

"Dark as the night yet bright as the light" (70x100 cm) er et av de nyeste akrylmaleriene mine.

Det siste trykket mitt heter "BOOM" (46x37cm - DGA ).

..og her kan du finne alle bildene mine på Neo Galleri

Atle Østrem har arbeidet med grafitti siden 1990-tallet, og har siden 2000 jobbet med maleri og grafikk. Østrem liker kontraster og er opptatt av å finne det vakre i det stygge, og det stygge i det vakre. Dette kaller han for "Beauglyful".

Atle Østrem CV
Instagram: atleostrem
Facebook: atleostrem1
Webside: www.atleostrem.com

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres