I atelieret hos billedkunstner Inger Johanne Lauritzen

I atelieret hos billedkunstner Inger Johanne Lauritzen

Mitt atelier, hvor er det?
Det lille atelieret har jeg hjemme, et lite rom med dempet belysning. Det store atelieret, det er over alt. Det er ute i naturen, det er gatelangs – det er her jeg leter etter motiver, bakgrunner og detaljer, små og store flater – farger og teksturer – fugler og dyr. Jeg er alltid på jakt etter noe som kan brukes i historiene jeg vil fortelle.

Alltid på jakt etter detaljer og bakgrunner

Det er i mitt lille kontor jeg skaper mine fotocollager. Her har jeg datamaskin, digitale hjelpemidler og en velvoksen 12-fargers fotoskriver som kan mates med papir opp til A2-størrelse.


Prøveutskrift på profesjonell 12 fargers fotoskriver


Kontroll av utskriften


Bilder til tørk

Større formater får jeg produsert hos «Fine art print» i Sandnes. Alle bilder blir produsert på fine art bomullspapir.
Stort print fra "Fine art print" i Sandnes

Signering og nummerering

En fotocollage er som å lage en tradisjonell collage, hvor man bruker saks og lim. Hos meg foregår alt digitalt. Detaljer maskes ut og settes inn i en ny sammenheng.

Bildene bygges opp lag på lag, og det ferdige resultatet består ofte av 20-60 ulike bildefiler. Før jeg kommer så langt, har det vært en lang prosess med prøving og feiling. Det er som et puslespill, det er ikke er ferdig før alle brikkene er på rett plass.Fotografiene jeg bruker er mine egne, pluss noen gamle bilder i sorthvit fra min farfars fotoarkiv.
Eldre bilder fra familiearkivet

Det hender jeg finner bilder i digitale arkiver, da betaler jeg for en høyoppløselig fil til bruk i et aktuelt bilde, som for eksempel i bildet «Stø kurs» hvor svanen drar på en slede. Bildet av sleden har jeg brukt med tillatelse fra Sør-Trøndelag Kystmuseum.


Helt siden jeg tråkket mine barnesko i Tromsø, og fikk boltre meg i min fars snekkerverksted, har jeg vært opptatt av å skape. Veien gikk via tre-år søm på yrkesskolen, ett år på husflidskole med vev som fag, til Kunsthøyskolen i Bergen hvor jeg tok min hovedfagseksamen i interiørarkitektur og møbeldesign. Etter mange år som interiørarkitekt i Bergen valgte jeg å pensjonere meg fra jobben for å la den kreative delen av meg få større plass.

Foreløpig bor og arbeider jeg i Bergen, men flytter til Tromsø i nærmeste fremtid. Det gleder jeg meg til, da blir det store atelieret oppgradert med mye nytt.

Fra venstre: "Folk til fjells" - "Fornemmelse av snø"

Fra venstre: "Det e langt mellom husan" - "Mellomrom"

Fra venstre: "Duse hus" - "Huset bortenfor huset"

Fra venstre: "Hans og Grete" - "Det romantiske hjørnet

Fra venstre: "Helt konge" - "Høne pøne"

Fra venstre: "På igjengrodde stier" - "Sæterjentens søndag"

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres