I atelieret hos billedkunstner Inger Lise Adolfsen

I atelieret hos billedkunstner Inger Lise Adolfsen


Etter avsluttet utdanning ved Kunstskolen i Rogaland i 1995 har jeg hatt atelier i Stavanger sentrum i alle 26 år som billedkunstner. For åtte år siden flyttet jeg til Portugal. Der har jeg bodd og arbeidet store deler av året avbrutt av korte opphold hjemme i Stavanger. Våren 2020 reiste jeg hjem til Stavanger på grunn av Covid19 pandemien

Jeg har fremdeles et bosted og atelier i Portugal. Der deltar jeg i separate og kollektive utstillinger både i vår lokale Tavira og galleri i Lisboa.

Fra atelieret mitt i Portugal

Her har jeg direkte utsyn mot "fjellene" i regionen Alentejo
Og her er et maleri inspirert fra dette landskapet.
Jeg inspireres av mine omgivelser; drar fordeler av både de fysiske og mentale forandringene i mine bevegelser .

Farger, former og linjer i landskapet påvirker meg og jeg bygger bildet vekselsvis med strenge geometriske former og ekspressive, maleriske strøk .
De strenge formene forsvinner men dukker opp igjen. Liker å eksperimentere på denne måten og se hva som skjer i prosessen. Jeg søker både ro og uro, men også balansen mellom disse ytterpunkter .

Jeg blir fascinert av tette bybilder med alt fra kaos til ro. Opplevelsen av denne tettheten gir inspirasjon. 
Det siste året har jeg vært mye hjemme i Stavanger med arbeidssted i Hermetikken Øst, en flott ombygget gammel hermetikkfabrikk i Stavanger øst .

Her er mitt atelier når jeg er i Stavanger

Fra atelieret har jeg fantastisk utsikt til det beste som kan gi inspirasjon til mine bilder. Her er et deilig sammensurium av elementer og farger som jeg setter som spor på lerretet. 
Jeg starter gjerne med å plassere geometriske former på lerretet.
I den videre prosessen er ingenting planlagt. Da overtar det ekspressive.
Jeg er rastløs i arbeidet, har en uro og er nysgjerrig på maleriets muligheter. Til tider jobber jeg hurtig og ekspressivt og uten kontroll.

Ved å male lagvis geometriske former og ekspressive malestrøk , former jeg et slags rom. Jeg vil inn i det rommet; jeg leter, finner / finner ikke..

Jeg kan mulig uttrykke meg uklart, men maleriet får heller være å stole på.
Andre dager blir bildene mer planlagte og under min kontroll. Som utdannet teknisk tegner, har jeg alltid "linjalen" med i mine bilder.
Det går med en del meter teip, som former de geometriske elementene i maleriene.
Og så..

Når jeg ikke er på atelieret, tegner jeg. Da jeg debuterte på Vestlandsutstillingen i 1996 deltok jeg med et linoleumstrykk som dette.
Her er et annet linoleumstrykk
Jeg hadde et opphold på grafisk verksted for mange år siden. Da laget jeg også tegninger på kobberplater som ble trykket.
Nå tegner jeg med blyant på papir.
Jeg vil fortelle noe ; vet ikke alltid hva det skal være. Kanskje en historie jeg ikke kjenner. Så da går jeg videre i arbeidet med maleriet for å finne ut :
Jeg er utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og debuterte på Vestlandsutstillingen samme år som jeg var ferdig i 1996.

Teknikken jeg bruker er akryl på lerret og blyant på papir.

Jeg er medlem av NBK, BKFR, UKS og LNM.

Nettsted: inger-lise-adolfsen.com
Mail: ingerlise.adolfsen@gmail.com
Instagram : @ingerliseadolfsen

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres