I atelieret hos billedkunstner Ingunn Fyllingen

I atelieret hos billedkunstner Ingunn Fyllingen

​ ​
Jeg starter ofte dagen med en tur. Da er det alltid noe interessant som fanger blikket. Det kan være en formasjon av en sky, fargen på en spesiell blomst eller bevegelsen i en plante. Tilbake på atelieret prøver jeg å trekke ut essensen av det jeg ser slik at den som betrakter maleriet vil få litt av den samme følelsen av luft, bevegelse og energi.
Før jeg begynner å male, lager jeg opp endel fargeblandinger. Jeg maler med akryl og bruker ofte rene, lyse farger. Deretter tilsetter jeg vann slik at fargeblandingene blir flytende og akvarell - aktige..
Lerretet som jeg skal male på, legger jeg først på golvet. Nå bruker jeg små beger med fargeblandingen og heller forsiktig. Man kan si at jeg "tegner" motivet på lerretet med den flytende malingen.
Jeg bruker ofte store pensler og drar fargen over lerretet. Det er viktig å la hvite felt stå igjen. Disse områdene gjør at maleriet får puste.
Fargene blir ofte blandet direkte på lerretet slik at de flyter sammen. Det gjør at det kan oppstå uforutsette formasjoner som igjen bidrar til å gi selve maleprosessen energi.
Det kommer til et punkt der jeg må la malingen tørke, og da jobber jeg videre dagen etterpå.
Etterhvert henger jeg  maleriene opp på veggen og maler videre der. For å se bildene fra en ny synsvinkel, bruker jeg gjerne et håndspeil for å se maleriet speilvendt. Det kan løse litt opp i prosessen.

Her er det ene maleriet ferdig - 100x100cm. Se maleriene mine i nettgalleriet
Når jeg lager grafikk, er jeg på Tou Trykk og lager monotypi. Dette er en grafisk teknikk der det kun blir laget 1 eksemplar og ikke trykket opplag med  mange trykk som ofte ellers med grafikk.

Jeg blander sverte i forskjellige farger og finner sjablonger som jeg vil bruke (papir, strå, blader osv). Deretter ta jeg en plexi glassplate og bruker små håndvalser til å påføre sverten på platen.

Når jeg er ferdig med motivet, legger jeg et fint trykkepapir oppå den innsvertede platen og kjører den gjennom en elektrisk prresse, og voila kommer det ut et trykk. Det er alltid et magisk øyeblikk.
Se flere av monotypiene mine i nettgalleriet


Ingunn Fyllingen, født 1955, bor og arbeider i Stavanger. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og Kunst-og designhøgskolen i Bergen.

Teknikkene hun bruker er Akryl på lerret og grafikk.

Hun har stilt ut både lokalt, nasjonalt og vært representert i utlandet. Hun er medlem av den lokale organisasjonen BKFR, den sentrale organisasjonen NBK, Norske Grafikere og Landsforeningen Norske Malere.


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres