I atelieret hos billedkunstner Liv Krekke Kaada

I atelieret hos billedkunstner Liv Krekke Kaada

Velkommen til atelierhuset Paradis. Her har jeg rom sammen med 9 andre kunstnere.
atelierhuset paradis - Liv Krekke Kaada

Min vei inn i kunstverdenen startet med tegning og tekstile teknikker,-  strikking, broderi, veving og stofftrykk. Som kunstner har jeg valgt å uttrykke meg i maleri, silketrykk, litografi og collage.

Det tekstile er med meg, jeg tenker mye renning og innslag i mitt arbeide.

I atelieret hos billedkunstner Liv Krekke Kaada
I de vevde collagene har jeg benyttet oppkuttede farget papir, trykk eller malte og fargede lerreter. Strimlene blir flettet sammen og nye uttrykk oppstår. Jeg liker godt tanken på at motiver og erfaringer veves inn i hverandre, blir gjemt, men forblir en del av bildet. Ved siden av vevde collager, jobber jeg også med friere former og komposisjoner. 


Collager med farget papir av god  og tykk kvalitet: På veggen "Crossing colors" - Mixed media - 60x80cm


"Crossing colors 1" - Mixed media - 70x100 cm


"Lengsel mot klarhet" - Mixed media - 60x60cm


"Rød renning"


Bruk av maskeringsteip for et maleri


"Og vinden blåser dit en vil" - maleri på lerret - 100x70 cm

Collagene og trykkene gir ideer til malerier og et maleri inspirer til et nytt. Jeg begynner som regel med et rutenett, vertikale og horisontale linjer slik som renning og innslag i en vev.

Flere lag med maling blir påført, flere kulører og nyanser lag på lag. Så blir former inspirert av collagene «overført» før jeg fortsetter med en friere og en mer intuitiv jobbing. 

I prosessen, det gjelder både collager, maling og foto, er jeg opptatt av farger, lag på lag, gjennomskinnelighet, bevegelse, retning og tid. Jeg ønsker å få fram en visuell musikalitet, vitne om tradisjon og lage uttrykk å fordype seg i. 

De siste årene har jeg blitt fascinert av fotografering og teknikkens muligheter. Med  redigering kan motivene forvandles. Bildene kan også her bli preget av lag på lag, klipp og lim og transparens. 

Følgende er tre fotocollager trykket på metallplater, alle i størrelse 30 x 30 cm.

Photo collage - Liv Krekke kaada
"Høst" fotocollage på aluminium

Photo collage - Liv Krekke kaada
"Høst II" fotocollage på aluminium

Photo collage - Liv Krekke kaada
"Vår" fotocollage på aluminium

Her finner du mine bilder på Neo Galleri

 

Liv Krekke Kaada (f. 1951) er utdannet ved blant annet Kunstskolen i Rogaland og universitet i Bergen. Hun har hatt en rekke separat utstillinger og kollektive utstillinger og vært del av spennende prosjekt. 
Liv Krekke Kaada er medlem av Bildene Kunstners Forening NBK-R og Norske Billedkunstnere NBK.
CV / webside / Instagram


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres