I atelieret hos billedkunstner Rino Larsen

I atelieret hos billedkunstner Rino Larsen

Mitt atelier, eller verksted som jeg liker å kalle det, ligger i huset hjemme. Et stort, lyst og fint rom med store vinduer. Huset ligger på høyden på Korsfjellet 15 minutter fra Oslo. Omgitt av skog og et mylder av turstier hvor ekorn, rådyr og hare er et ganske vanlig syn – også inne i hagen.

Selv om jeg elsker byer og urbanitet trives jeg best med stillheten og natur når jeg jobber. Det er en god følelse å lukke opp døren til verkstedet og se et lerret stå på staffeliet og vente på meg.


I atelieret hos billedkunstner Rino Larsen

Når jeg lager bilder liker jeg å eksperimentere og utforske teknikker og metoder. Av og til gjør jeg små oppdagelser i en teknikk som jeg kan ta med over i en annen. Av og til maler jeg på tradisjonelt vis, hovedsakelig med akryl på lerret. Andre ganger mixed media hvor jeg blander tegning, maling og foto.

Grafikk lager jeg som DGA eller silketrykk hvor jeg bygger opp bildene med tegnede og malte elementer som avfotograferes og bygges opp som en form for collage.  


Inspirasjon finner jeg hvor som helst. Idétørke har jeg ingen forhold til. Hodet kverner konstant på tanker som blir til ideér. Noen av de ender opp som bilder. Inspirasjon kan komme fra noe jeg leser, noe jeg ser på film, fornemmer eller noe jeg opplever.

Etter mange år med å skape bilder går det på autopilot, så jeg føler ikke at jeg leter, men det er vanskelig å beskrive for noen av ideene aner jeg ikke hvor kommer i fra. De bare oppstår, fester seg på en måte i hodet, man er vel kanskje litt sensitiv og har antennene ute som kunstner.


Ideene jeg liker jobber jeg med på skissenivå for å se om jeg klarer å visualisere de. Av og til kan prosessen starte ved at jeg leker med form og lar ting skje mer intuitivt. Bare jobbe helt uten mål og se hva som skjer. Jeg følger ingen regler eller en oppskrift som gjentas hver gang.

Det er noe av gleden ved å skape, bare la tanker, kreativitet og nysgjerrighet spille sammen. Det føles som om jeg står litt på siden av meg selv og ser ideene gro frem og bli til kunst. Jeg forsvinner på en måte inn i en boble hvor alt utenfor blir litt borte.

Noen av temaene jeg jobber med vil ikke slippe taket. Mange av de jobber jeg med en periode, går videre og vender tilbake lenge etterpå for så å ta med biter av de inn i nye bilder. 


Utsnitt under produksjon av et maleri.


Her er det ferdige maleriet på veggen

Blå natt

Prosessen starter med å streke opp elementene, så legger jeg lerretet på gulvet og lar malingen flyte for å se om det oppstår former jeg kan ta vare på i den videre prosessen. Maling legges på i tynne transparente strøk. Sakte og kontrollert bygges elementene opp. I siste fase jobber jeg med lys og skygge for å få volum og tyngde i elementene.Silketrykk

Før bildene trykkes lager jeg prøvetrykk slik at jeg kan justere farger og detaljer.

I atelieret hos billedkunstner Rino LarsenSilketrykk betegnes også som serigrafi. Det er en trykketeknikk med opprinneltse i Japan. Kunstnere tok i bruk teknikken rundt 1930. På sekstitallet ble silketrykk mye bruk av pop art-kunstnere med Andy Warhol som den mest kjente. 

Hippie astronaut serien

Hippie astronaut serien består foreløpig av tre trykk (fra venstre)  "Love is in the air", "Breathe" og det aller nyeste: "Love Pirate" som er på vei til galleriene i disse dager.


"Love pirate" kan du vinne ved å være med på Facebook/instagram konkurransen på Neo Galleri som kommer i begynnelsen av februar.

I atelieret hos billedkunstner Rino Larsen

Alle trykk kontrolleres nøye før de signeres og leveres galleriene

Is Magic Gone

Jeg har også jobbet litt med keramikk. Håper å få til til å utforske mulighetene etterhvert.


En av de kommentaren jeg får høre mest er at folk blir glad av bildene mine, det setter jeg utrolig stor pris på. Jeg har selv så mye glede av å lage de, det ligger mange timer og mye kjærlighet bak hvert bilde. Av og til får jeg spørsmål om hva jeg ønsker å fortelle med et bilde, hva er budskapet? Det finner jeg veldig vanskelig å svare på, noen ganger er budskapet ganske uklart for meg, eller det er signaler eller assosiasjoner som peker i flere retninger.

Uansett jeg lar det være en hemmelighet hvilke tanker jeg har bak det jeg lager. Et bildes magi blir borte hvis det forklares. Det er opp til betrakteren å finne sin historie i et bilde. Men det ligger mange tanker, følelser og assosiasjoner bak hvert bilde. Det visuelle har sitt eget språk, jeg opplever at ord bare kommer i veien for opplevelsen.
Sjekk utvalget av mine arbeider på Neo GalleriI atelieret hos billedkunstner Rino LarsenRino Larsen (f.1961) har lang bakgrunn som illustratør og designer og bruker  erfaringene bevisst i omgang med både farger, det figurative og det abstrakte. Han har hatt en rekke utstillinger og har på kort tid fått et stort publikum.
Larsen er innkjøpt av en rekke selskaper og offentlige institusjoner.
www.rinolarsen.no

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres