I atelieret hos keramiker Åsa Berndtsson

I atelieret hos keramiker Åsa Berndtsson

Tema og utgangspunkt i arbeidet mitt har vært kjente byggematerialer som fliser, murstein, belegningsstein og de siste årene lamper. Bak verkene mine ligger en kunstnerisk intensjon preget av ettertenksomhet og humor. Resultatet blir egne variasjoner av velkjente former og gjenstander.Håndverk av keramiske produkter hvor funksjoner og detaljer ofte ikke er viet særlig oppmerksomhet er et utgangspunkt mitt. Ledningen er for eksempel en vesentlig del av lampen som du vanligvis prøver å skjule. Her får de sin helt egen mening. Se nedenfor.

"Krakar" - små porselenslamper for bord - ledning er dekket av filt

Venstre: "Ljuskroppar"  - porselen / ledningene dekket med gasbind. Foto Mats Edman
Høyre: "Veggkryp" - Porselen / ledning dekket med tovet ull

Jeg bruker gipsformer som jeg enten støper eller presser porselensleire i. Det er en god måte å få tynne skåler eller gjennomsiktige lamper på. 

Venstre: Lysrør i gipsform
Høyre: Ferdig lysrør - porselen

Selv om jeg lager flere eksemplarer av samme form, blir de aldri identiske. Jeg lager ofte "bulker" i hver form slik at de blir helt unik.

Det blir mange gipsformer med tiden..!Det beste med keramikk er at du ikke kan ha det travelt. Hele prosessen tar sin tid fra klissete leire til glasert brent leire. Det er som regel kjekt å jobbe sånn, men det er nervøse øyeblikk når en utstilling eller kunde venter. 

Støping

Kopper i gipsform

Lyslykter
Kopper og lyslykt klar for brenning
Kopper og lyslykt

Form til "Krumelur" vase
Ferdige "Krumelur" vaser - porselen

Når alt går bra og ovnen byr på en positiv overraskelse, er livet som keramiker på sitt beste.

"Ljushus" - telysholdere i porselen

"Pelare", sylindervaser i porselen. Høyde 60 cmUtstillinger, designoppdrag og salg gjennom butikker og gallerier i Sverige og Norge har vært min hovedbeskjeftigelse de siste tjue årene.

Her ser du mine arbeider på neogalleri.no

Åsa Berndtsson, keramiker, utdannet ved HDK, University of Design and Crafts, Gøteborg, og Statens høgskole for kunsthåndverk og design i Bergen. Eget verksted siden eksamen i 1994. Arbeider hovedsakelig med porselen og keramikk.

Åsa Berndtsson på Instagram

Webside: http://asaberndtsson.se

Foto i atelieret (topp): Folke Johansson


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres