I atelieret hos keramiker Sarah Reed

I atelieret hos keramiker Sarah Reed

Hagegal som eg er, er det naturleg at planter, busker, blomster, fugler, småkryp og trær er og blir min største inspirasjonskilde.

Eg er gal etter hager, og hager er min største kilde til inspirasjon. Vi reiste alltid tilbake til England, der eg blei født, i feriene. Besteforeldrene min hadde en fortryllende hage, og kvar morgon var eg ut og ga mat til dei tamme fuglane, fiskane og paddene. Etterpå fikk eg te i porselenskrus.

Når eg ser på arbeidet mitt i dag, ser eg barndommen min. Historiske hus og hager, antikviteter og håndverk. Mormor broderte dei vakreste bildene, og morfar lagde skulpturer
sarah reed signature

Her er et av mormor sine broderier som jeg har arvet. Dette broderiet har inspirert serien "Eng".

Tekopp fra serien "Eng"
Det første eg gjer om morgonen i dag er å mate fuglane, hunden vår Daisy og katten Jimmy. Eg bruker alltid litt tid på å komme meg ut av huset, eg elskar å pusle litt på i hagen. Kanskje eg plukker en bukett blomster som eg tar med på sykkelturen ned til verkstedet på Verftet.

Blomster på sykkelen
  

Daisy er med meg kvar dag på jobb. Vi koser oss på vei ned, og bruker lang tid på å se på trær, blader, fugler og all aktiviteten i den vakre kirkegården I Møllendal og i Nygårdsparken. De cirka 40 minuttene hver tur tar mellom huset ved Ulriken og verkstedet på Verftet er viktig for sjelen og arbeidet mitt.

   

Daisy må være med på det meste :-)


Verkstedet er ved sjøen, i det som engang var en sardinfabrikk i Bergen. Dette er nå et kulturhus som rommer film, dans, kunst og musikk. Der har eg flotte kolleger, og vi som jobber nærmest hverandre er blitt som en liten familie.

  

Utenfor verkstedet mitt

   

 Blomster tatt med heimefra. Utruleg kva eg får med meg på sykkelen!


Nå er det 21 år siden eg var ferdig med utdanninga mi på Central St. Martins si keramikklinje i London. Tida har gått fort, og stilen og arbeidene mine er i konstant forandring. På skulen var fokuset på funksjon, og det preger nok arbeidet mitt. Eg har problemer med å lage noko som ikke er funksjonelt. At eg er kjent som “Koppe-Sarah” sier vel sitt.


Eg er lidenskapelig opptatt av koppar. Foreldrene mine arva mykje gammelt porselen, og det tynne, sterke, elegante og tekniske materialet har alltid fascinert meg.


Dei første prototypene dreier eg, eller bygger for hånd. Deretter tar eg avstøpninger av dei i gips, som tørkes. Disse avstøpningene igjen, bruker eg til å støype flytende porselensleiren i.

     

Eg elsker at porselenet kan slippe lys gjennom seg. Dette får eg til ved å fossilere blader eg finner på vei til jobben inni leiren. Dette, og forsteining, der eg dypper tørkede frø og blomster i porselen er blitt nokon av mine signatur-teknikker.

  
   
  

Blad, blomster, dyr og insekter går igjen i alle mine arbeid. Også i min siste serie “Landskap”, der eg blander glasurer slik at dei flytt inni kvarandre, er preget av mitt forhold til naturen.

  
   
Her ser du utvalget av mine arbeider i nettgalleriet

Sarah Reed er oppvokst på Stord, men har sine røtter i England hvor hun er født. Utdannet keramiker ved Central Saint Martins i London og jobber i hovedsak med porselen. Hun har bodd i Bergen i en årrekke og har verksted på Verftet. Sarah er representert i gallerier over hele Norge.


3 kommentarer

  • Anne-Lise Walsøe

    heia etter over 30 år i oslo tok jeg endelig fornuften og flyttet og kjøpe mitt barndomshjem her i vakre Lofoten. Men mangler alt og har så lyst få en stil men jeg elsker farger og blomster men kan gjerne være ensfarget men må da ha en skinnende ikke så steintung opplevlevelse av produktet,Din te-kopp nr 7 som er utsolgt falle i mim smak med utrolig harmoni som gjorde min opplevevelse til en 50-60.70talls stil med varme men samtidig litt lollipop stemning. Ja, det jeg lurer på om du lager middag og kaffeserviser? Jeg er åpen for alt

  • Vibeke

    Det er virkelig nydelige arbeider

  • Ellen

    Har flere av skålene dine. Fantastiske❤️

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres