I atelieret hos kunsthåndverker Ragnhild Wik

I atelieret hos kunsthåndverker Ragnhild Wik

Ragnhild Wik (f. 1969) er en anerkjent keramiker og kunstner som er kjent for å lage unike keramiske kunstverk og bruksobjekter. Hennes arbeid bærer preg av en leken, ufullkommen og fryktløs tilnærming til materialene.

Hun praktiserer en intuitiv og fri arbeidsprosess, samtidig som den kan være tidkrevende og repetitiv. Ragnhild Wik former ofte elementer og objekter for hånd, og dette skaper små endringer og unike kvaliteter i hvert enkelt verk.

Fat 2023 Ø 40cm. Håndmodelert steingodsleire med krystallglasur

Veggarbeide 2022 150 cm x 25 cm. Håndmodelert blå steingodsleire, tekstil og stål

 "Min bakgrunn fra tekstil og keramikk har inspirert meg til å utforske kombinasjoner av disse materialene, og jeg søker å oppnå bevegelighet og klang i sine skulpturer.

Balansen mellom mennesker og natur er et sentralt tema i mitt arbeid, og jeg finner inspirasjon i mektige naturfenomener. Jeg er lidenskapelig opptatt av å skape og formidle håndlagede funksjonelle objekter, taktile skulpturer og romlige fortolkninger."

Veggarbeide 2023 120 cm x120 cm. Håndmodelert porselen montert på malt MDF (acryl og skjellakk)

 

Veggarbeide 2023 120 cm x120 cm. Håndmodelert sort steingodsleire montert(acryl og skjellakk)

Vase 2022 høyde 50cm. Håndmodelert steingodsleire med porselen og glasert innvendig Veggarbeide 150cm x 25cm Håndmodelerte sorte steingodsleirer, stål og tekstil

Vase 2023 høyde 55cm. Håndmodelert steingodsleire, pensel glasert utvendig og glasert innvendig
Veggarbeide 2023. Håndmodelert steingodsleire med begitning, montert i rammebokser 30x 30 cm

"Naturen selv er en uendelig kilde til bevegelse, fra de myke bølgene i havet til trærnes rasling i vinden. Alt i naturen er i stadig forandring, og kunsten søker å gjenspeile denne konstante dynamikken. Bevegelsen i kunsten minner oss om at livet selv er en reise, og kunstverkene kan fungere som portaler til disse øyeblikkene av flyktig skjønnhet.

Kunsten kan minne oss om at bevegelsen er essensen av livet, og at hvert øyeblikk er unikt og en uerstattelig del av denne kontinuerlige reisen.
"

Før hennes kunstneriske karriere hadde Ragnhild Wik en betydelig rolle som designsjef på Porsgrund Porselænsfabrik og var med på å grunnlegge merkevaren Wik & Walsøe. I 2014 etablerte hun sitt eget keramikkverksted i en stall i gamlebyen i Oslo. Ragnhild Wik er drevet av arbeidsglede, kunstnerisk frihet og gleden ved å skape med egne hender. Hun setter pris på læring og videreutvikling gjennom å utfordre regler, utforske nye teknikker og eksperimentere med ulike materialer.

Se utvalget av Ragnhild Wiks arbeider på Neo Galleri

 Bilder fra tidligere utstillinger:

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres