I atelieret hos billedkunstner Lasse Skarbøvik

I atelieret hos billedkunstner Lasse Skarbøvik

Jeg er født og oppvokst i Stavanger, men flyttet til Stockholm for å studere grafisk design da jeg var 18 år. Etter endt studie ble jeg værende i Stockholm og har siden jobbet med bilder for magasiner, design, utstillinger, tekstiler og utsmykninger.

Atelier i Stockholm
Atelier i Stockholm

I Stockholm jobber jeg forskjellige steder avhengig av hva som skal produseres, men uansett hvor jeg jobber, skisserer jeg ideer digitalt før jeg begynner å male eller produsere originaler for trykk. Når jeg er klar med en skisse, skriver jeg ut bildet og har det som grunnlag for videre prosess.

Atelier in Stockholm
Fra atelieret i Stockholm

Ofte jobber jeg med 3 bilder om gangen, og prosessen er vanligvis å finjustere og forenkle figurene til det originale, enkle, naive og nesten abstrakte er igjen.

Hos Landberg Silketrykkeri, Stockholm. Signatur av silketrykk.

Inspirasjonen kommer mest fra natur, design, kunst, arkitektur, men spesielt fra møbler..jeg liker møbler som har et enkelt uttrykk og som samtidig har en funksjon. Mitt uttrykk handler om idé, enkelhet og funksjon.

"Mitt formspråk är enkelt och grafiskt. Jag tycker om att stilisera tills det ursprungliga är kvar både i form och färg, nästintill det abstrakta och naiva".

Bannere for Oljemuseet i Stavanger

Om sommeren er jeg i Stavanger hvor jeg har sommeratelieret mitt på Fiskepiren. Jeg kjøpte en minifabrikk der for mange år siden som jeg gjorde om til en "hytte" og atelier. Der maler jeg mange av mine større bilder.

Atelier i Stavanger
Sommeratelieret mitt på Fiskepiren i Stavanger. Trykk på stålpaneler er satt opp på uteområdet.

Jeg har også oppdaget det grafiske verkstedet Tou Trykk inne på Storhaug i Stavanger. Her får kunstnere en fantastisk mulighet til å leie seg inn for å trykke bilder. Jeg har trykket flere av silketrykkene mine der.

Har jobbet med agenter og gallerier i flere land, men det er først nå jeg har etablert meg som kunstner i Norge.

Silketrykk - fra venstre: "Flamenco" og "A new type of bird"

Silketrykk - fra venstre: "Clip face" og "Come at me"

Når det gjelder tittel på bildene, har jeg en instagram-tilhenger i Brighton i England som hjelper meg. Jeg vet ikke hvem han er og har aldri møtt ham, men han navngir de fleste bildene mine.

Jeg har også laget bilder / mønsterkolleksjoner for flere tekstilbedrifter. Vevde stoffer for hjemmemiljø, offentlige og møbelstoffer. Stoffer, puter, tepper, serveringsbrett, håndklær, gardiner, osv.

Puter fra Viskaform kolleksjonen og gardiner for Almedahls

Serveringsbrett fra Viskaform kolleksjonen og håndknyttede tepper for Almedahls

Jeg har hatt flere separatutstillinger i Sverige og i utlandet og laget flere store veggmalerier nasjonalt og internasjonalt blant annet innganger/entreer, kontorer, bygårder, cruiseskip og fasader.

Veggmaleri 5x10 meter på BLOCK Stockholm. Et freelancekollektiv.

Stålpaneler, Pike & Rose North Bethesda. Parkeringshus utenfor Washington.
Design: Foreseer. Federal Investment Trust. Photo: Chris Eden

Montering av stålpaneler, Pike & Rose North Bethesda. Parkeringshus utenfor Washington. Design: Foreseer. Federal Investment Trust. Photo: Chris Eden

Bildene mine er representert på vårsalongen 2015, 2016, 2019 (det samme som høstutstillingen i Norge) og er kjøpt av flere institusjoner og selskaper. Har de siste årene stilt ut i USA, Japan, England, Spania og Sverige.

Vårsalongen, (som høstutstillingen i Norge) ” Boxing” 130 x 130cm

Den siste separatutstillingen var på Galleri La Fiambrera i Madrid "Face poses" og i Ronneby Konsthall "Loading faces" Sveriges største kunstgalleri på 1200m2.

Fra utstillingen i Galleri La Fiambrera i Madrid

Ronneby konsthall 2017, Solo exhibition “Loading faces” Sveriges største kunstgalleri
Ronneby konsthall 2017, Solo exhibition “Loading faces” Sveriges største kunstgalleri

Eksempler på klienter jeg har jobbet med er: The New Yorker, Time Magazine, New York Times, The Economist, Financial Times, IKEA, BusinessWeek og Le Monde Fr, samt flere gallerier, arkitekter og designfirmaer rundt om i verden.

Se mine arbeider på neogalleri.no her
Lasse Skarbøviks signatur
Webside: https://lasseskarbovik.com/
Instagram: @lasseskarbovik

2 kommentarer

  • Solfrid Foseide

    Hei, Lasse, så fantastisk å lese om hvor internasjonalt du jobber. Ditt personlige uttrykk er så særeget at det aldri er noen tvil om hvem som er kunstneren! Jeg synes du er helt rå👏🏻👏🏻. Tar jeg helt feil når jeg tipper at du liker Picasso?

  • Ellen

    Spennende å lese!!

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres