I atelieret hos billedkunstner Liv Sørvaag

I atelieret hos billedkunstner Liv Sørvaag


Atelieret mitt ligger i 4. etg. i Staalehuset på Bakarøy ( Hasseløy ) i sentrum av Haugesund. Staalehuset er et Kunstnerkollektiv drevet av Haugaland Kunstverk - HKV. Her er billedkunstnere fotografer, musikere, dansere, m.m.

Atelieret har en fantastisk utsikt mot Tonjer fyr. Jeg stortrives der, stilt og rolig, et godt miljø med gode kollegaer.
Jeg har siden Kunstskolen i Rogaland, fra 1999, arbeidet som billedkunstner. Arbeider med lik vekt innen tegning, maleri og grafikk for det meste. Har også arbeidet med skulptur og installasjon. Det ene fører til det andre. 

Jeg har et figurativt formspråk, men arbeider også med abstrakte temaer. I grafikken arbeider jeg med flere teknikker som monotypi, koldnål, etsning, litografi og Photo polymer og kombinerer de ofte.

Grafikkpressen min er i flittig bruk.


Fra det ene arbeidsbordet. Her er "waterless lithography". Det er en litografiteknikk hvor jeg tegner på en aluminiumsplate og bruker silikon istedenfor gummiarabicum. Jeg bruker ikke vann når jeg skal trykke, slik som man bruker i ordinært litografi på litostein.

Aluminiumsplaten og ferdig trykk. Senere kan jeg håndkolorere eller lage flere plater og trykke flere farger.

I tegning og maleri arbeider jeg som regel med flere arbeider samtidig. Jeg har hele tiden jobbet for å utvikle meg som billedkunstner og har deltatt på kurs og workshops innen grafikk og maleri.  
Jeg arbeider med akryl og tempera. Jeg starter ofte med mange farger på lerretet, og maler til jeg har funnet en god komposisjon. Som regel sniker det seg inn figurer. For meg er det å ikke vite hva sluttresultatet blir det mest spennende. Noen bilder kan jeg holde på med i flere år mens noen andre ganger "sitter de" med en gang.Inspirasjon kan være et dikt, en tanke, en samtale, musikk, noe som har skjedd og dagligdagse ting. Er opptatt av det mellom-menneskelige. Som regel begynner jeg å tegne og male, uten å skisse først, så skjer det at det kommer mer. Bildene blir dikt.

Fra tegnebordet


Jeg liker også veldig godt å arbeide med kull. Bildet under er tegnet på Hahnemuhle papir og er 100x70 cm

 

Akvarell underveis


Arbeider for det meste intuitivt. Mitt motto er: Ikke sitt og vent på inspirasjonen - start å jobb så kommer ideene etter hvert.

>> Her kan du se mine arbeider på Neo Galleri

Jeg har de siste 15 årene, jevnlig hatt separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger og mange kollektiv - utstillinger lokalt i Nord-Rogaland og Sunnhordland og har vært invitert til å delta på en kuratert utstilling, LandscapeX i Raahe i Finland. Har medlemskap i NBK og BKFR.

Webside: livsoervaag.com
Instagram: livskunst

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres