I atelieret hos billedkunstner Per Ove Sødal

I atelieret hos billedkunstner Per Ove Sødal

Jeg har jobbet som billedkunstner siden 1997 og har maleri og grafikk som uttrykksform.Siden jeg bor bor og arbeider på Sørlandet og tilbringer mye tid i Ny-Hellesund, er det havet, uthavner, fiskevær og naust som har en sentral rolle i motivene mine. I motivene er det ofte natt, kveld eller den blå timen og husene skakke og falleferdige. Men husene kan også være et håp i mørke. 

For noen år tilbake laget jeg et hus til en venn som var kreftsyk. Bildet var svart som natta, men med et lite vindu med lys - lyset symboliserte håpet når alt føles mørkt. "Skumring" litografi - format motiv: 50x50cm


"Avstand II" litografi - format motiv: 69x102,5cm


Oljemaleri - format motiv: 40x40cm - innrammet 48X49 cm


Motivene er alltid bygget opp med geometriske former samtidig som de inneholder elementer av mystikk og undring om livet.


Se filmen under laget av Partiri Media som viser hvordan jeg lager mine litografiske trykk.
https://www.youtube.com/watch?v=3i-Upgc63N4   (åpnes i nytt vindu)

I de grafiske arbeidene er det spesielt stoffligheten og fargelagene som jeg er opptatt av å få fram.

Her finner du arbeidene mine på Neo Galleri

Per Ove Sødal (f. 1958) er autodiakt og i årene 2007 til 2009 hadde han Kjell Nupen som mentor i grafikk. Han har også gått i lære hos Håkon Grønlien.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres