Ny keramiker! Anne-Brit Soma Reienes

Ny keramiker! Anne-Brit Soma Reienes

Anne-Brit Soma Reienes arbeider både skulpturelt og todimensjonalt med leire, hovedsaklig i større format rettet mot utsmykning. Hun har hovedfag fra Keramisk Institutt ved SHKD/KhiB, Bergen og en Master i crafts fra Hungarian State Academy, Budapest. 

Reienes har deltatt på flere utstillinger i inn- og utland og arbeidet med både offfentlige og private utsmykninger. Hun arbeider også tverrestetisk og performativt med tekst/tegning/material og har tidligere gjort uterom i både teglstein og granitt. 

Reienes arbeider i eget verksted/atelier ved Mjøsa og er ansatt som Førsteamanuensis i Kunst og Håndverk ved Institutt for Kunstfag og Kulturstudier ved HiNN, Hamar.  (Tekst: Norske Kunsthåndverkere)

----------------------------------------------------------------------

 Anne-Brit Soma Reienes om verket sitt:

Tittel: Det som står stilt men endå gror (2015-2020)

Dette verket endrer komposisjon/sammenstilling og er stedsspesifikt. Verket består potensielt av rundt 300 modellerte former som hver måler ca 7-10 cm i diameter og kommer 2-3 cm ut fra vegg.

Formene er råbrent og glasert med kobber-glasur. I denne avbildede visningen er ikke alle formene tatt med og komposisjonen spiller på lag med trærne vi ser utenfor, gjennom de store vinduene.

Dette er et verk jeg startet å arbeide med i 2015, men som er fullført nå i sommer. Det kan gi assosiasjoner til livet i havet, men også til en mer intim, indre sfære der noe sart vokser fram.

Verket har fått tittel etter en tekst av Stein Versto, og er tematisk aktualisert i den tiden vi har vært og er inne i, der vi har måttet være mer isolerte på grunn av Covid 19.


Se Reienes arbeider i nettgallerietLegg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres