Ny spennende billedkunstner

Ny spennende billedkunstner

Vibeke Jerkaas har master fra Statens Håndverk- og Industriskole og har flere workshops og kurs med blant annet Morten Krogvold, Jannik Abel, Corine Pagny og Helle Kareem.

Om kunstenerskapet sitt sier hun:

Jeg er en samler.

Jeg samler på naturopplevelser, smaker, dufter, musikk, kunst, farger, ord og altfor mye mer.

Det som er vakkert, rart og forunderlig. Det som er brukbart og det som er fullstendig unyttig. Jeg samler på smått og stort, som berørende øyeblikk i møte med andre mennesker, et blikk, et smil, en bevegelse – fuglesang og stillhet. Jeg tar vare på følelser fra naturen, og fascineres av detaljer: hvordan larven spiser seg gjennom et blad. Hvordan sneglen beveger seg. Hva slags spor billene lager mellom tre og bark, hvordan mennesker og dyr beveger seg, hvordan energier skifter og hvordan lyset kommer og går.

Jeg er interessert i andres refleksjoner og perspektiver, hvorfor vi er opptatt av hva. Jeg elsker når andres tanker bidrar til å flytte mine, når noen viser meg noe ukjent og gjør min verden større.

Jeg er nært knyttet til natur, til alt det vi er en del av og avhengig av. Det som repre­senterer alle aspekter av livet, det som knytter oss sammen og det som skiller oss.

Jeg skaper for å utforske og inviterer publikum til å gå inn i kunsten sammen med meg, men også inn i eget liv, naturen og miljøet vi er en del av.

Jeg er opptatt av å eksperimentere med format og metode, og ønsker ikke å binde meg til ett uttrykk. Det er en drivkraft å prøve og se hva som skjer – som en disiplin i seg selv. Metoden er til enhver tid et valgt verktøy og intensjonen om å utvide og bryte rammene rundt kunstnerskapet ser jeg på som en kontinuerlig prosess.

Jeg vil at kunsten min kan være en motsats til det fragmenterte, hyperaktive samfunnet vi lever i. Jeg har et sterkt ønske om å bidra til en større ro, og skape rom der man kan vende blikket innover og trekke seg tilbake i stillhet. Et hvert steg mot fred starter med individet, og min kunst kan være en påminnelse om å roe sinnets fluktuerende tilstand og akseptere det som til enhver tid er. Og akseptere oss selv som vi er.

Kunsten er mitt fredsarbeid.Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres