RINO LARSEN - Utforsking av kreativitet i Valencia

RINO LARSEN - Utforsking av kreativitet i Valencia

En kunstneriske revitalisering
Valencia, en by som for mange nordmenn er totalt ukjent, har for meg åpnet opp en helt ny verden av muligheter. Denne vakre byen, ofte beskrevet av besøkende som en av de vakreste de har besøkt, har vært en uvurderlig kilde til inspirasjon for meg.

Mitt første besøk til Valencia var høsten 2021 under en reise som handlet om alt annet en kunst. I løpet av de fem dagene jeg tilbrakte der, ble jeg forelsket i byens varme atmosfære, de grønne omgivelsene med sitrustrær rundt hvert hjørne, og den spennende, varierte arkitekturen - og ikke minst maten og de vennlige menneskene.

Byen har mange hyggelige plazaer og torg med fontener, barer og restauranter, og som ellers i søreuropa - mange fantastisk utsmykkede katedraler.

Et mekka for matelskere og livsnytere
Sentralt i sentrum ligger Mercado Central. En mathall som er en av de eldste og største med over 8000 kvadratmeter fylt med råvarer av høy kvalitet. Hallen er bygget fra 1914 til 1928 og er utformet som en katedral for mat. Det sier litt om en by når de løfter mat så høyt i sin kultur og i dag gjenspeiles det i byens restauranter.

Det er gjennomgående høy kvalitet på mat og vin. Det legges mye kjærlighet i å foredle råvarene fra havet og de omliggende områdene i regionen Valencia. Noen kaller Valencia-regionen for Spanias matfat. Paella er kanskje den mest kjente retten fra Valencia-regionen.

Det kryr av restauranter i byen og det glitrer fra et godt utvalg av Michelinstjernerestauranter - og det er lett å finne gourmetrestauranter. Mat og vin er en viktig del av Valencia i tillegg til kunst og kultur innen alle områder.

Se en liten video fra Valencia (PS Åpnes i eget vindu)

Hverdagsmagi i El Carmen
Jeg bor i perioder i El Carmen for å fokusere på kunsten, en historisk bydel omringet av den gamle bymuren, hvor de to gamle byportene fortsatt står stolt. Barrio El Carmen er hjertet av Valencia med sine labyrintaktige gater, sjarmerende små restauranter, livlige musikk-klubber og barer fylt av lokalbefolkningen.

Her finner man tradisjonell mat, lokal vin og kultur i hver krok. Når jeg arbeider på kveldene kan jeg høre fra summingen og latteren fra glade mennesker som nyter livet ute på gatene året rundt. 

Jeg kan ikke sette fingeren på én ting og si, “det er nettop det som inspirerer meg”, men det er en rekke ting og jeg klarer ikke å gjenfortelle presist hva det er, men det er noe i byens historie, kulturen og hvordan de har vektlagt de vakre tingene i livet mer enn noe annet sted jeg har vært.

Kunstens puls i bybildet
El Carmen byr også på noe helt spesielt for enhver kunstner – et unikt miljø der grafitti ikke bare tolereres, men respekteres som en kunstform. Nesten hver kvadratcentimeter av bydelen er dekket av gatekunst. Dette skaper et dynamisk og fargerikt miljø hvor kunsten kontinuerlig endres og utvikler seg.

På morgen, på vei til den lokale bakeren eller en tur i Turia-parken, kan jeg ofte kjenne lukten av fersk maling og oppdage nye kunstverk som nylig har funnet sin plass på byens vegger.

Se filmsnutt (PS åpnes i eget vindu)

Et levende lerret
Valencia er ikke bare en by; den er et levende lerret som stadig inspirerer min kunstneriske reise. Denne byen, med sin romantikk, kreativitet og kjærlighet, har blitt min kreative lekegrind og et sted hvor jeg kontinuerlig utfordres til å utforske nye uttrykksformer i mine verk.

Hver dag fylles jeg med ny inspirasjon, noe som gjør at min kunst evolverer i takt med byens pulserende liv. Det er denne magiske symbiosen mellom Valencia og mitt kunstneriske uttrykk som jeg ønsker å dele gjennom mine bilder. 

Takk for at dere blir med meg på denne fascinerende reisen gjennom kunstens verden inspirert av livet i all sin enkelhet og Valencia.


 


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres